Sałatka z białym serem, rzodkiewką i grejpfrutem
21-11-2012
Składniki:
- garść różnych sałat (lodowa, rzymska, radicchio, rukola, szpinak)
- 80g chudego twarogu
- 1 grejpfrut
- 6 średnich rzodkiewek
- szczypta soli
Sos miodowo-cynamonowy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka skórki startej z grejpfruta
- 1 łyżka soku z grejpfruta
- 1 łyżka płynnego miodu
- ½ łyżeczki cynamonu
Sposób wykonania:
Sałatę wyłożyć do miseczek. Grejpfruta obrać i podzielić na cząstki. Powstały sok zachować do dresingu. Na sałacie ułożyć kawałki grejpfruta, plasterki rzodkiewki oraz pokruszony twaróg. Całość oprószyć solą. Wszystkie składniki sosu wymieszać ze sobą i polać nim gotową sałatkę.
Smacznego!
Autor: Dietetyk Anna Chęcińska-Dudek
Napisz komentarz