Powrót do strony głównej
poradnia dietetyczna

Schudnij bez
efektu jojo

Mail/Login:
Hasło:
Waga kg
Wzrost cm
 

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

09-05-2012
Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Składniki:

- 150g makaronu pełnoziarnistego (świderki lub pióra)

- puszka tuńczyka w sosie własnym

- 2 jaja

- 1/3 puszki kukurydzy bez cukru

- 2 ogórki konserwowe

- ½ cebuli

- sól, pieprz

Sos:

- 150g jogurtu naturalnego

- łyżeczka musztardy

 

Sposób przygotowania:

Makaron ugotować al dente, ostudzić. Ogórki oraz cebulę pokroić w kostkę, ugotowane jajo w ósemki. W misce połączyć ze sobą wszystkie składniki. Doprawić solą i pieprzem. Z jogurtu i musztardy zrobić sos, następnie wymieszać go z warzywami i makaronem.

Smacznego!

 

Autor: Dietetyk Anna Chęcińska-Dudek


Napisz komentarz

Imię (wymagane)
Email (nie będzie opublikowany, wymagany)
Captcha ImageReload_original
Wpisz kod z obrazka
Powiadom mnie o nowych komentarzach poprzez email