Powrót do strony głównej
poradnia dietetyczna

Schudnij bez
efektu jojo

Mail/Login:
Hasło:
Waga kg
Wzrost cm
 

Glazurowane piersi z kurczaka

20-05-2012
Glazurowane piersi z kurczaka

Składniki:

- 2 piersi z kurczaka

- 2 ząbki czosnku

- 1 łyżka miodu

- sok z połowy cytryny

- 3 łyżki siekanego koperku

- sól i pieprz do smaku

 

Wykonanie:

Przygotuj marynatę: sok z cytryny wymieszaj z posiekanym czosnkiem i miodem. Mięso oprósz solą i pieprzem, natrzyj marynatą i zostaw na minimum 30 minut. Koperek wymieszaj z odrobiną soku z cytryny i rozłóż grubą warstwę na jednym filecie, a następnie przykryj drugim. Piecz ok. 40 minut, aż miód skarmelizuje się, nadając potrawie wspaniały, lekko dymny smak. Podawaj z sałatą na ciepło lub na zimno, jak zdrową wędlinę.

 

Autor: Dietetyk Justyna Antoszczyszyn 

 


jeden komentarz:
Wysłany przez LeoPync dnia 01-05-2020
Prix Viagra Boite De 8 https://abuycialisb.com/# - Buy Cialis Buy Amoxicillin For People Cialis Cheap Nexium

Napisz komentarz

Imię (wymagane)
Email (nie będzie opublikowany, wymagany)
Captcha ImageReload_original
Wpisz kod z obrazka
Powiadom mnie o nowych komentarzach poprzez email