Powrót do strony głównej
poradnia dietetyczna

Schudnij bez
efektu jojo

Mail/Login:
Hasło:
Waga kg
Wzrost cm
 

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i mozzarellą

20-03-2012
Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i mozzarellą

Składniki (na dwie porcje):

- mix sałat

- tuńczyk w sosie własnym

- 2 jaja

- 8 małych kulek mozzarelli

- 10 czarnych oliwek

- 4 łyżki oliwy

- 2 łyżki octu balsamicznego

 - świeżo zmielony pieprz

 

Sposób przygotowania:

Sałatę rozłożyć na dwóch półmiskach. Na nią wyłożyć tuńczyka, kulki mozzarelli oraz jaja ugotowane na twardo i pokrojone w ósemki. Dołożyć po kilka oliwek. Całość polać sosem przygotowanym z oliwy i octu. Oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.

Podawać z grzankami razowymi ze świeżym czosnkiem.

Smacznego!

 

Autor: Dietetyk Anna Chęcińska-Dudek


Napisz komentarz

Imię (wymagane)
Email (nie będzie opublikowany, wymagany)
Captcha ImageReload_original
Wpisz kod z obrazka
Powiadom mnie o nowych komentarzach poprzez email