Sałata z grillowanym kurczakiem, jajkiem i płatkami parmezanu
03-04-2012
Składniki (porcja dla 2 osób):
- mix sałat
- pojedyncza pierś z kurczaka
- 2 jaja
- parmezan
- sól, pieprz
- oliwa
Sos:
- 4 łyżki oliwy
- ½ łyżeczki miodu
- łyżeczka musztardy
- 4 łyżki wody
Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka pokroić w paski, przyprawić solą i pieprzem. Grillować na specjalnej patelni (ewentualnie usmażyć) z dodatkiem oliwy, aż lekko się zrumieni. Jaja ugotować na twardo. Na dwóch talerzach rozłożyć mix sałat, wyłożyć kurczaka i jajo pokrojone w ósemki. Posypać dużymi płatami startego parmezanu. Polać przygotowanym sosem. Podawać z czosnkowymi grzankami razowymi.
Smacznego!
Autor: Dietetyk Anna Chęcińska-Dudek
Napisz komentarz