Pyszne i zdrowe sznycle z indyka
15-02-2012
Często zastanawiamy się co przygotować na obiad, żeby był smaczny i zarazem zdrowy. Dobrym rozwiązaniem są pyszna i bardzo proste w przygotowaniu sznycle z indyka.
Składniki na 4 osoby:
- 400g sznycli z indyka
- kilka łyżek Pesto
- 1 mozzarella
- 2 pomidory
- oliwa, sól i pieprz
Przygotowanie:
Gotowe sznycle z indyka myjemy, doprawiamy solą i pieprzem. Następnie smarujemy je z obydwu stron Pesto i układamy w naczyniu żaroodpornym, nasmarowanym oliwą. Mięso wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Na podpieczone sznycle układamy plasterek pomidora i mozzarelli, a całość ponownie krótko zapiekamy, żeby ser się rozpuścił.
Smacznego:)
Autor: Dietetyk Justyna Antoszczyszyn
Napisz komentarz