(Nie)zwykła kanapka śniadaniowa pełna witamin
24-02-2012
Składniki:
- bułka wieloziarnista
- chudy twarożek do smarowania
- 2 jaja
- łyżeczka masła
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- ulubione zioła
- szczypta soli
- kiełki rzodkiewki
Sposób przygotowania:
Bułkę wkładamy na 5 minut do piekarnika rozgrzanego do 180oC. Z dwóch jaj na maśle, smażymy jajecznicę, dodajemy szczypiorek i doprawiamy ulubionymi ziołami oraz szczyptą soli. Bułkę dzielimy na dwie połowy, smarujemy twarożkiem i nakładamy jajecznicę. Całość obficie posypujemy kiełkami.
Jako dodatek do kanapki świetnie pasują również pomidorki koktajlowe.
Smacznego!
Autor: Dietetyk Anna Chęcińska-Dudek
Napisz komentarz