Glazurowane piersi z kurczaka
20-05-2012
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka miodu
- sok z połowy cytryny
- 3 łyżki siekanego koperku
- sól i pieprz do smaku
Wykonanie:
Przygotuj marynatę: sok z cytryny wymieszaj z posiekanym czosnkiem i miodem. Mięso oprósz solą i pieprzem, natrzyj marynatą i zostaw na minimum 30 minut. Koperek wymieszaj z odrobiną soku z cytryny i rozłóż grubą warstwę na jednym filecie, a następnie przykryj drugim. Piecz ok. 40 minut, aż miód skarmelizuje się, nadając potrawie wspaniały, lekko dymny smak. Podawaj z sałatą na ciepło lub na zimno, jak zdrową wędlinę.
Autor: Dietetyk Justyna Antoszczyszyn
Napisz komentarz